Ben je ook wel eens in een noodsituatie geweest, waarbij je niet wist welke collega’s beschikbaar waren voor hulp of je niet direct contactgegevens bij de hand had? Met een assistentie alarm vraag je als (ambulant) medewerker snel en simpel hulp aan de juiste collega. Handig, wanneer de dreiging niet zo hoog is dat hulpdiensten direct ter plekke moeten komen.

Niet elke noodsituatie is hetzelfde

In de basis blijft SAFE onveranderd: ambulante medewerkers kunnen alarm slaan in noodsituaties. Niet elke situatie is echter hetzelfde. In geval van hevige agressie of geweld, is de nood hoog en is het belangrijk dat hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Toch zijn er ook situaties waarin 112 niet direct gebeld hoeft te worden; een collega alarmeren kan genoeg zijn.

Denk bijvoorbeeld aan een zorgverlener die iemand thuis bezoekt en een extra paar handen nodig heeft om iemand die is gevallen, weer terug in bed te krijgen. Vaak heb je onder werktijd echter al je handen vol en kan een collega om hulp vragen veel tijd kosten. Wie is er bijvoorbeeld beschikbaar op dat moment? En hoe is diegene te bereiken?

Met één druk op de knop assistentie

Juist in die noodsituaties komt het assistentie alarm van SAFE van pas. Heb je hulp of advies nodig? Dan druk je op de noodknop en gaat er direct een assistentie- of hulpverzoek uit naar collega’s of andere experts die beschikbaar zijn. Je locatie wordt meegestuurd met het verzoek zodat assistentie meteen kan komen. Ook is het mogelijk om via de app direct met beschikbare collega’s te bellen.

Als ambulant medewerker kunnen situaties je overvallen. Je bent vaak alleen aan het werk op locatie, waardoor je geen collega’s bij de hand hebt voor assistentie. En dat terwijl de mening of hulp van een collega hierbij soms juist het verschil kan maken. Met SAFE kun je die collega’s wel snel oproepen. Zo sta je er met ons assistentie alarm niet alleen voor.

Veilig op huisbezoek met SAFE

SAFE is een app ontwikkeld voor en door sociale werkers. Ben je in een noodsituatie? Met de fysieke noodknop sla je ongemerkt alarm of vraag je om assistentie, afhankelijk van de hulp die je nodig hebt. Zo zijn collega’s of hulpdiensten snel onderweg.

Benieuwd hoe dit er in de praktijk uitziet? Boek nu een gratis demo!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Voel je veilig met personenalarmering van SAFE

Samen werken aan veiligheid. Dat doe je met de SAFE alarm app en noodknop. SAFE is er voor iedereen die tijdens het werk te maken kan krijgen met onveilige situaties.

Met SAFE sla je onopvallend hulp in een noodsituatie. Eén druk op de knop en hulp is onderweg. Al vanaf €0,28 per dag.

Hoe werkt het?