Als ambulant medewerker, hulpverlener of begeleider kun je te maken krijgen met een agressieve cliënt. Agressie is helaas niet altijd te voorkomen. Juist daarom is het van belang dat je, waar je ook bent, de hulp van collega’s kan inschakelen. Daarom heeft SAFE Apps de live locatie ontwikkeld.

Met een onveilig gevoel aan het werk

Het woord ambulant staat voor ‘geen vaste standplaats’. Als ambulant medewerker kom je dan ook bij cliënten thuis, maar kan je ook met hen ‘onderweg’ zijn. Denk bijvoorbeeld aan een wandeling in het park, een rondje door het winkelcentrum of een fietstocht. Op al deze plekken kun je te maken krijgen met agressie. Juist dan heb je behoefte aan extra veiligheid. Stel dat je alarm wilt slaan, dan moeten je collega’s en hulpdiensten wel jouw exacte locatie weten.

Een eerder artikel in Het Parool benadrukt dat organisaties en instellingen alert moeten zijn op het signaleren van agressie. Daarnaast zouden zij maatregelen moeten treffen om medewerkers weerbaar te maken. Het is namelijk van groot belang dat medewerkers voldoende beschermd worden tegen agressief gedrag.

De SAFE-app biedt sinds kort de mogelijkheid om jouw live locatie te delen. De live locatie tracker deelt de locatie van de gebruiker zolang de locatie tracker aanstaat. Zodra je de live locatie aanzet, wordt je actuele locatie gedeeld met collega’s ook als je buiten de deur bent en/of je je verplaatst. Bij een noodsituatie kan hulp sneller op de juiste plek zijn. Je bepaalt zelf of je je locatiegegevens met collega’s wilt delen. Zet je live locatie aan, dan wordt je locatie gedeeld. Zodra je het uitzet, wordt geen enkele locatie informatie meer gedeeld. Daardoor heb jij te allen tijde controle over jouw privacy.

Altijd hulp beschikbaar, ongeacht je locatie met de live locatie tracker

De live locatie tracker is een uitbreiding van de functionaliteiten van de SAFE-app. Dankzij deze uitbreiding kunnen we onze gebruikers verzekeren dat altijd de hulpverleners naar de juiste locatie worden gestuurd. Dat geeft een veilig gevoel, toch?

De SAFE-app biedt voor elke situatie een gepaste oplossing. Ga je bijvoorbeeld naar een afspraak op een vast adres? De app biedt mogelijkheid om 100% accuraat aan te geven waar je je bevindt. Je kan zelfs op detailniveau zoals verdieping of kamernummer aangeven waar je je bevindt. Kortom, met behulp van de live locatie tracker kun je je actuele locatie delen met collega’s, ook als je je verplaatst of buiten de deur bent.

Veilig onderweg met SAFE

Met de toevoeging van de live locatie zijn onze gebruikers nóg veiliger. Het maakt namelijk niet meer uit waar je bent. Eén druk op de SAFE noodknop en jouw collega’s of hulpdiensten zijn onderweg. Met SAFE zorgen we ervoor dat de juiste hulp sneller op de juiste locatie arriveert. Meer weten over het verhogen van de veiligheid van ambulante medewerkers met behulp van onze app? Bekijk dan hier hoe de SAFE-app werkt.

Zien hoe onze app met noodknop in de praktijk werkt? Wij geven graag een vrijblijvende demo.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Voel je veilig met personenalarmering van SAFE

Samen werken aan veiligheid. Dat doe je met de SAFE alarm app en noodknop. SAFE is er voor iedereen die tijdens het werk te maken kan krijgen met onveilige situaties.

Met SAFE sla je onopvallend hulp in een noodsituatie. Eén druk op de knop en hulp is onderweg. Al vanaf €0,28 per dag.

Hoe werkt het?