Onveiligheid in het onderwijs

Uitschelden, geweld of intimidatie? Ruim een kwart van de Nederlandse leerkrachten krijgt ermee te maken. Maar liefst 10% van deze leerkrachten geeft aan dat zij zich onveilig voelen op de werkvloer. Agressie tegen leerkrachten is een veelvoorkomend probleem.

Wanneer een situatie escaleert of dreigt te escaleren, is het cruciaal om te weten hoe je hier het beste op kunt reageren en wat je kunt doen om het incident op te volgen. Ook is het logisch dat medewerkers graag hulp inschakelen. SAFE Apps kan daarbij helpen.

agressie tegen leerkrachten

Agressie tegen leerkrachten: een steeds grotere zorg

Helaas krijgen leerkrachten nog regelmatig te maken met agressie en geweld door leerlingen en ouders. De agressie en het geweld heeft in veel gevallen geleid tot het gevoel van onmacht en onveiligheid. Dit beïnvloedt vervolgens het functioneren.

Het is belangrijk dat onmacht kan worden omgebogen naar weerbaarheid. Geef dus goed je grenzen aan en maak afspraken met ouders over wat wel en niet kan. In zulke situaties is rust en zelfverzekerdheid ontzettend belangrijk.

Met de SAFE-app en alarmknop kunnen leerkrachten onopvallend alarmeren in geval van nood.

Hoe werkt het?

Download de gratis brochure

Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? En wil je lezen hoe een alarmknop op een eenvoudige manier de veiligheid van leerkrachten verhoogd? Download dan de gratis brochure.

Download de brochure
safe apps brochure personenalarmering