Verlaag de impact van ongewenst gedrag met spreekkamer alarmering

De spreekkamer wordt in verschillende beroepsgroepen gebruikt om mensen te ontvangen. Gepaard met het ontvangen van mensen, waaronder klanten of cliënten, gaat het risico op ongewenst gedrag. Tijdens een één-op-één gesprek kunnen emoties namelijk hoog oplopen. Vooral bedrijfsartsen krijgen te maken met agressie (70%) en geweld (15%). Ook huisartsen, werknemers in de zorg en in het onderwijs hebben te maken met dit probleem.

Hoewel de meeste bedrijven de aanpak op het gebied van agressie op orde hebben, zijn de resultaten nog onvoldoende. Het probleem zit hem in de naleving. En, feit blijft dat sommige zaken niet te voorkomen zijn. Wat doe je bijvoorbeeld als een cliënt de deur blokkeert? En hoe maak je onopvallend contact met een collega in een andere ruimte? Hoe weten collega’s in welke ruimte je je bevindt?

spreekkamer alarmering

Wanneer een situatie daadwerkelijk dreigend wordt, wil je als werknemer hulp inschakelen.

Zichtbaar alarm slaan met een mobiele telefoon of het roepen van een collega kan echter het tegenovergestelde effect hebben. Dankzij spreekkamer alarmering kan een werknemer snel en discreet alarm slaan indien een situatie toch escaleert of dreigt te escaleren.

Spreekkamer alarmering inzetten om het gevoel van veiligheid te verhogen

Met het eerder genoemde risico op ongewenst gedrag is een alarmknop onmisbaar. Dankzij een alarmknop kan men onopvallend hulp inschakelen. Zo staat een werknemer er nooit alleen voor.

SAFE is een alarm app met een onopvallende, externe noodknop. De knop kan je eenvoudig verplaatsen en (los)koppelen van de SAFE-pp. Hierdoor is verbinden aan een vaste locatie niet nodig, al is dat natuurlijk wel mogelijk.

Dankzij de noodknop kan een werknemer ongemerkt en snel alarm slaan, waarmee een in-app alarmmelding naar collega’s wordt verstuurd. Samen met het alarm wordt ook andere bruikbare informatie verstuurd, waaronder de exacte locatie van de persoon (verdieping, spreekkamer).

Hoe werkt het?
spreekkamer alarmering

SAFE werkt simpel

De SAFE alarmknop kan onder andere aan een sleutelhanger, onder een bureau of aan de binnenkant van kleding worden bevestigd. Daarmee slaat een medewerker simpel en ongemerkt alarm op het moment dat hulp nodig is.

Met één druk op de knop is hulp onderweg.

SAFE-app en vaste alarmknop inzetten als spreekkamer alarmering

De SAFE alarm app is geschikt voor organisaties waarbij werknemers een verhoogde kans hebben om in een noodsituatie te belanden. SAFE is een totaaloplossing en zet je niet alleen in als alarmknop binnen de muren van een organisatie, maar ook als alarmknop voor ambulant werknemers die buiten de organisatie contact hebben met klanten of cliënten.

Wat kost het?
spreekkamer alarmering

Meer weten over de SAFE-app en alarmknop?

Download de gratis brochure