Onveilige situaties in de GGZ

In de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) is het herstel van cliënten met psychische problemen het uitgangspunt. Om op een deskundige en respectvolle manier de juiste zorg te bieden, is het belangrijk dat de situatie voor de cliënt én medewerker veilig is. Helaas komt het regelmatig voor dat er onveilige situaties ontstaan. Denk aan schelden, dreigen, agressie of geweld.

Natuurlijk wil je als professional in de GGZ goede behandelingen aanbieden. Ook aan mensen die vanwege een ernstige psychische stoornis onberekenbaar of gewelddadig gedrag kunnen vertonen. Tegelijkertijd is er wel een grens aan het gedrag van de cliënt. Als zorgprofessional ben je erg kwetsbaar, onder andere omdat je vaak alleen werkt. Goede zorg bieden kan alleen in een veilige werkomgeving. Met de SAFE noodknop en alarm app creëer je een veilige werkomgeving.

Hoe werkt het?
ggz-safe-app

Praktische oplossing voor agressie in de GGZ

Met de onopvallende SAFE alarmknop kunnen zorgprofessionals alarm slaan in geval van nood. Met één druk op de knop schakel je de juiste hulp in. Zo kun je om een hulpverzoek vragen, maar kan ook de politie worden ingeschakeld. Natuurlijk kan de knop ook aan een alarmcentrale worden gekoppeld.

Wordt het alarm opgevolgd, dan krijgt de werknemer direct een melding dat hulp onderweg is. Het hele team ontvangt realtime informatie over de situatie. Wanneer de situatie is opgelost, kunnen teammanagers de uitgebreide rapportages inzien in het bijbehorende management portaal. Zo krijg je pas echt inzicht in noodsituaties.

Download de brochure
safe app ggz

SAFE Apps en Antes Zorg

De SAFE alarm knop en noodknop worden onder andere gebruikt door Antes Zorg, onderdeel van Parnassia Groep: dé grootste GGZ instelling in Nederland. Medewerkers van Antes Zorg bieden zorg en behandeling aan cliënten met psychische problemen. Vaak gebeurt dit in een omgeving waar niet direct collega’s of beveiligers beschikbaar zijn. Daarom was er behoefte aan een systeem waarmee medewerkers onopvallend alarm kunnen slaan. Dankzij de SAFE noodknop en alarm app voelen medewerkers zich veiliger en staan zij er niet meer alleen voor. Lees hier meer over hun ervaring met SAFE Apps.

Antes Zorg

“De combinatie van nieuwe techniek, korte lijnen en snelle ontwikkeling was voor ons doorslaggevend.”

Mark Schmidt, manager bedrijfsvoering, Antes Zorg
Antes Zorg

“Vooral dat er oog is op de werknemersveiligheid, wordt als zeer positief ervaren door medewerkers.”

Mark Schmidt, manager bedrijfsvoering, Antes Zorg

Download de gratis brochure

Wil je meer weten over hoe SAFE de veiligheid van zorgprofessionals in de GGZ verhoogd? Download dan de gratis brochure door onderstaand formulier in te vullen.