Personeel gehandicaptenzorg bovenmatig veel te maken met agressie

Tijdens het werk met mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking komt helaas regelmatig agressie voor. Uit onderzoek van CNV Zorg & Welzijn blijkt dat maar liefst 93% van de medewerkers in de gehandicaptenzorg te maken krijgt met agressie.

In de gehandicaptenzorg is agressief gedrag van cliënten vaak ten gevolge van hun beperking. Daarentegen wordt het vaak als moeilijk of onbegrepen gedrag gezien. Hierdoor kan het lastig zijn om gedrag aan te zien komen en er op te reageren. Vaak worden medewerkers overvallen met ongewenst agressief gedrag van de cliënt. Denk bijvoorbeeld aan bijten, schoppen of slaan.

gehandicaptenzorg
safe app en alarmknop

Praktische oplossing

Iedere professional in de gehandicaptenzorg wil zijn werk zo goed mogelijk doen. Daar staat wel tegenover dat het werk in een zo veilig mogelijk omgeving wordt uitgevoerd.

SAFE Apps maakt zich sterk voor alle professionals in de zorg. Met behulp van de SAFE alarm app en bijbehorende onopvallende alarmknop kunnen medewerkers ongemerkt alarmeren wanneer zij in een noodsituatie terechtkomen.

Heb je bijvoorbeeld behoefte aan versterking van collega’s? Of wil je dat collega’s zo snel mogelijk hulpdiensten inschakelen? Met de SAFE-app zijn jouw collega’s binnen no-time op de hoogte.

Hoe werkt het?

Veiligheid creëer je samen

SAFE biedt een onmisbare ondersteuning in het creëren van een veilige werkomgeving. Dankzij de SAFE oplossing wordt het gehele team betrokken bij het creëren van een veilige werkomgeving. Iedereen ontvangt alarmmeldingen én kan deze opvolgen. Dat draagt bij aan het teamgevoel. Zo maak je veiligheid onderdeel van het DNA van de organisatie.

Download de brochure

De SAFE-app en alarmknop stimuleren samenwerking en helpen veiligheid verhogen. Eén druk op de knop en hulp is onderweg. Meer weten? Download de gratis brochure.

Download brochure
safe portal rapportages