In de industrie vinden relatief veel arbeidsongevallen plaats. Zo werden er in 2019 4474 arbeidsongevallen gemeld. Verreweg de meeste van deze ongevallen vonden plaats in de bouw/industrie. Met een persoonlijk alarm beperk je de gevolgen van een arbeidsongeval.

Arbeidsongevallen in de industrie

Een arbeidsongeval is een gebeurtenis op het werk dat onmiddellijk leidt tot schade aan de (mentale) gezondheid. In de industriële sector komen verschillende arbeidsongevallen voor. Denk aan een ongeval met gevaarlijke stoffen, vallen, maar ook agressie. Daarom heeft de veiligheid van professionals in de industrie extra aandacht nodig.

Veiligheidsbewustzijn

Het creëren van een veilige werkomgeving start bij het bewust zijn van de veiligheidsrisico’s op de werkvloer. Een sterk veiligheidsbeleid en een goede Risico- Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) kunnen je hierbij helpen. De RI&E brengt de risico’s in kaart. Ook helpt de RI&E bij het zoeken naar oplossingen om de veiligheidsrisico’s te beperken.

Hoewel veel bedrijven bewust zijn van de veiligheidsrisico’s, blijft het een uitdaging om arbeidsongevallen te vermijden. Daarom is het ontzettend belangrijk dat er niet alleen naar oplossingen wordt gezocht om arbeidsongevallen tegen te gaan, maar ook naar oplossingen die tijdens een noodsituatie kunnen worden ingezet.

Alarmoplossingen voor de industrie

Naast de vele preventieve tools en maatregelen is personenalarmering een veelgebruikt hulpmiddel voor wanneer medewerkers tóch in een noodsituatie terecht komen. Afhankelijk van jouw situatie en wensen bieden wij geschikte oplossingen waarmee medewerkers kunnen alarmeren in geval van nood.

Alarmoplossingen

Must have functionaliteiten voor de industrie

SAFE Apps biedt talloze functionaliteiten, mogelijkheden en uitbreidingen. We noemen er een aantal die uitermate bruikbaar zijn voor de industriële sector.

  • Man down alarm

    Het man down alarm verstuurt een automatisch alarm wanneer een medewerker valt. Bijvoorbeeld door onwel worden. Via het alarm kan automatisch de dichtstbijzijnde collega of bedrijfshulpverlener worden opgeroepen.

  • Koppeling met alarmcentrale

    Indien gewenst wordt de alarmoplossing gekoppeld aan een alarmcentrale. Zo kunnen alarmen 24/7 worden opgevolgd.

  • Indoor lokalisatie

    In de industrie wordt zowel binnen als buiten gewerkt. Om ook binnen de exacte locatie te bepalen werken wij met indoor lokalisatie. Met behulp van beacons (kleine bluetooth apparaten) registreren wij waar in het gebouw de persoon in nood zich bevindt.

Alle functionaliteiten

Download onze gratis brochure

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een alarmoplossing in jouw organisatie? Download dan de gratis brochure.

Brochure downloaden
safe apps brochure personenalarmering