Met de SAFE alarmknop kan je altijd en overal alarmeren. Of je nu buiten op straat loopt, of in een gebouw met meerdere etages bent. Voor elke situatie is een oplossing bedacht. Zo kunnen we garanderen dat de juiste hulp snel ter plekke is.

Wat is indoor lokalisatie?

In een noodsituatie telt elke seconde. Alleen met exacte locatiegegevens kan de juiste hulp snel op de juiste plek zijn. Ook in een gebouw met meerdere verdiepingen wil je dat hulpverleners direct kunnen zien waar in het gebouw de persoon in nood zich bevindt. Op basis van bestaande technologieën, zoals GPS, is die exacte locatie lastig te bepalen in een gebouw. Daar zijn een aantal redenen voor.

  • Het invoeren van een vast adres in de SAFE-app is vrijwel zinloos. Vaak staan gebouwen namelijk geregistreerd op één adres, wat betekent dat de alarmopvolgers alsnog geen idee hebben waar in het gebouw de persoon in nood zich bevindt.
  • GPS is geen geschikte methode om hoogte te bepalen. GPS is een systeem waarmee buiten een gebouw nauwkeurig kan worden bepaald waar iemand zich bevindt. Helaas kan GPS geen hoogte inschatten, waardoor niet kan worden bepaald op welke etage een persoon zich bevindt in een gebouw.

GPS is dus wel handig om een redelijk accurate locatie automatisch te bepalen als je buiten bent. Echter, voor automatische locatiebepaling in een gebouw is het ongeschikt.

Voor personen die in grote kantoren of gebouwen werken, is indoor lokalisatie ontwikkeld. Dankzij indoor lokalisatie kan ook binnen een gebouw automatisch worden bepaald op welke locatie iemand zich bevindt. Dat kan op afdelingsniveau, op verdiepingsniveau en op kamerniveau.

Hoe werkt indoor lokalisatie?

Indoor lokalisatie wordt ook wel indoor positioning system (IPS) genoemd. IPS werkt op basis van beacons. Beacons zijn kleine apparaten die signalen verzenden en ontvangen. Zet een gebruiker van de SAFE-app zijn alarmknop aan? Dan registreren de beacons waar deze persoon zich bevindt. De dichtstbijzijnde beacon vangt het signaal op, en kan hierdoor een exacte locatie bepalen.

SAFE Apps maakt gebruik van Crownstones. Crownstones zijn BLE-beacons die direct in een stopcontact kunnen worden gestoken of die in een stopcontact kunnen worden ingebouwd. Naast beacons gebruikt SAFE Apps ook andere methodes om locatie zowel binnen als buiten een gebouw te bepalen:

  • Lijst vaste locaties – Vanuit de SAFE-app kan je kiezen uit een vaste lijst met locaties. Handig voor als je binnen een gebouw werkt met vaste spreekkamers.

  • Gebruik huidige locatie – Laat de SAFE-app jouw locatie bepalen, en vul deze waar nodig aan.

  • Zoek adres – Vul handmatig het adres in waar je je bevindt.

  • Live locatie tracker – Met behulp van GPS kan de SAFE-app jouw live locatie tracken. Handig voor wanneer je je verplaatst buiten de deur.

Benieuwd naar de prijzen van personenalarmering inclusief indoor lokalisatie? Bezoek dan eens onze prijzen pagina.

Bekijk onze prijzen
crownstone indoor lokalisatie

Meer weten over de mogelijkheden van de SAFE-app?

Download de gratis brochure. Vul het formulier in en we sturen de brochure direct naar je op.