SAFE Apps is onderdeel van de Almende Groep, een innovatieve partij die zich bezighoudt met ICT-projecten. Almende Groep is ontstaan vanuit de filosofie van zelforganisatie. In de verschillende dochterondernemingen van Almende Groep worden tools en applicaties ontwikkeld die zelforganisatie mogelijk maken.

Bij SAFE Apps focussen wij op mensgerichte technologie; slimme technische voorzieningen die werkzaamheden makkelijker en veiliger maken. Ons streven is dat mensen met behulp van onze applicaties met een veilig gevoel aan het werk kunnen. De SAFE-app is een product dat dit gevoel van veiligheid mogelijk maakt.

SAFE-app en zelforganisatie

De SAFE alarm app is een stukje mensgerichte technologie die vanuit zelforganisatie is ontwikkeld én die zelforganisatie mogelijk maakt. Zelforganisatie is een organisatievorm waarbij medewerkers het werk zelf structureren. De SAFE-app maakt dit mogelijk door zelf afspraken in te plannen, alarm te slaan en alarmen op te volgen. Natuurlijk zijn er ook andere producteigenschappen die zelforganisatie stimuleren. Zo worden alarmmeldingen door collega’s uit het team opgelost, wat betekent dat hulp snel ter plekke is. Daarnaast kunnen collega’s beter handelen dan buitenstaanders, zoals een alarmcentrale, doordat zij de situatie, de cliënt en de omgeving beter kennen. Ook kan een alarmopvolging door een hulpdienst, zoals politie, ervoor zorgen dat de situatie verder escaleert. Zo zou een cliënt agressiever kunnen worden. Wanneer een collega de alarmmelding opvolgt werkt dit de-escalerend. Naast deze eigenschappen bevat de SAFE-app nog vele andere functionaliteiten die het werk makkelijker en veiliger maken.

Waarom zelforganisatie?

Dankzij zelforganisatie worden medewerkers gestimuleerd om zichzelf te blijven ontwikkelen. Dit betekent dat elke medewerker zijn of haar zelfstandigheid en verantwoordelijkheid ‘pakt’, initiatief durft te nemen en beschikt over zelforganiserend vermogen.

Vaak wordt er gedacht dat het zelf indelen van werkzaamheden leidt tot het risico dat er uiteindelijk niks wordt gedaan. Het tegendeel is waar. Zelforganisatie en de verantwoordelijkheid die het met zich meebrengt zorgen juist voor een hogere productiviteit en medewerkerstevredenheid. In organisaties waar zelforganisatie wordt toegepast, worden medewerkers in staat gesteld te denken op een manier die hun persoonlijke doelen en die van de organisatie samen brengen. De vrijheid die medewerkers hierbij krijgen houdt medewerkers niet alleen scherp, maar verhoogt ook de intrinsieke motivatie.

Meer weten over de SAFE alarm app?

Wil je graag meer weten over hoe de SAFE-app zelforganisatie mogelijk maakt? Download de gratis brochure door onderstaand formulier in te vullen.