Wanneer men op huisbezoek gaat, gelden er een aantal regels bij het binnentreden van een woning. Een belangrijke regel is dat de medewerker zich voorafgaand aan het binnentreden dient te legitimeren. De nieuwste SAFE functionaliteit ‘in-app legitimatie’ zorgt ervoor dat je dit soort waardevolle spullen, zoals werkpasjes of persoonsdocumenten thuis kunt laten.

Legitimeren met je telefoon

Met het oog op; ‘hoe minder spullen de ambulant medewerker mee hoeft te nemen, hoe veiliger’, kregen wij het verzoek om een in-app legitimatie te bouwen. Op dit moment gebruiken medewerkers veelal hun werkpasje, paspoort of rijbewijs om zichzelf te legitimeren. Verschillende zorgorganisaties gaven aan dat zij hun medewerkers met zo min mogelijk (waardevolle) spullen op huisbezoek willen sturen. Met onze in-app legitimatie spelen we daar op in.

SAFE in-app legitimatie

Vanuit de overheid zijn er geen verplichte gegevens die op een identiteitsbewijs moeten staan voor huisbezoek. Wel is het raadzaam om de naam, foto, functietitel, bedrijfsnaam en -logo te laten zien. Deze gegevens kun je vanaf nu op je eigen legitimatiebewijs in de SAFE-app zetten. Je kunt eenvoudig gegevens toevoegen, zoals een eigen foto of de functietitel. Door deze pagina in de app te openen en te tonen aan de cliënt, weet hij/zij direct wie je bent en voor welke organisatie je werkt.

Voordeel van de in-app legitimatie

Voordelen medewerker

  • Minder spullen meenemen op huisbezoek

  • Geen risico om (waardevolle) spullen te verliezen

  • Met een veiliger gevoel op huisbezoek

Voordelen werkgever

  • Persoonsdocumenten of werkpasjes zijn niet nodig

  • Bij verandering functie is dit direct aan te passen

  • Zet eenvoudig het bedrijfslogo en naam bij iedereen op het legitimatiebewijs

De SAFE-app is altijd up-to-date

De SAFE-app speelt snel in op veranderingen en ontwikkelingen. Zo brengen wij constant nieuwe functionaliteiten uit die de werkzaamheden van de ambulant medewerker net wat efficiënter, makkelijker of veiliger maken. Op onze functionaliteiten pagina staan alle app en alarmknop functionaliteiten op een rij. Wil jij ook op de hoogte blijven van de laatste functionaliteiten van de SAFE-app? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Voel je veilig met personenalarmering van SAFE

Samen werken aan veiligheid. Dat doe je met de SAFE alarm app en noodknop. SAFE is er voor iedereen die tijdens het werk te maken kan krijgen met onveilige situaties.

Met SAFE sla je onopvallend hulp in een noodsituatie. Eén druk op de knop en hulp is onderweg. Al vanaf €0,28 per dag.

Hoe werkt het?