Het risico op agressief gedrag in spreekkamers is helaas erg groot. Zo is de kans op verbale agressie 70% en fysieke agressie 15%. Vaak zijn er nog te weinig tools beschikbaar die medewerkers kunnen gebruiken om te alarmeren. Maar wat moet je doen wanneer een gesprek met een cliënt escaleert, of dreigt te escaleren?

Grote kans op agressie in spreekkamer

Er bestaan verschillende hulpmiddelen (app veilig huisbezoek, ARIH, RI&E) om de kans op agressie in een spreekkamer in te schatten. Hierdoor kunnen professionals op basis van de eventuele dreiging maatregelen nemen. Ondanks deze voorbereidingen en maatregelen, kunnen cliënten toch onverwacht agressief gedrag vertonen. Denk bijvoorbeeld aan een cliënt die de deur blokkeert, of een medewerker in een houdgreep houdt. Deze vormen van agressie hebben grote gevolgen voor de psychische gesteldheid van de professional. Dankzij SAFE Spreekkamer alarmering kunnen medewerkers in de toekomst beter reageren op noodsituaties. Dit kan verdere escalatie voorkomen.

Spreekkamer alarmering met mobiele alarmknop

Met deze nieuwe functionaliteit is het mogelijk om onopvallend alarm te slaan in een spreekkamer. De SAFE alarmknop is een losse alarmknop die je onder andere aan een keycord, riem of aan de binnenkant van kleding kunt bevestigen. Verbinding met een vaste locatie is dus niet nodig! Al is dat natuurlijk wel mogelijk.

In vergelijking met andere alarmoplossingen is de alarmknop van SAFE mobiel. Het maakt dus niet uit waar in de spreekkamer de medewerker zich bevindt. Met de SAFE alarmknop kan direct worden gealarmeerd.

Een ander belangrijk voordeel is dat collega’s bij een alarm direct weten in welke spreekkamer de persoon in nood zich bevindt. De SAFE-app verstuurd namelijk een in-app melding naar collega’s met de exacte locatie, waaronder de verdieping en spreekkamer.

Geschikt voor binnen én buiten de muren van een organisatie

De SAFE-app en bijbehorende onopvallende alarmknop is een totaaloplossing voor alle professionals in de zorg. Lees hier meer over de spreekkamer functionaliteit. Naast spreekkamer alarmering is onze alarmknop ook geschikt voor op huisbezoek. Ambulant medewerkers die huisbezoek verrichten kunnen met een druk op de knop hun collega’s alarmeren. Zo staan zij er nooit alleen voor.

Download de gratis brochure voor meer informatie over de SAFE-app en alarmknop.

Meer informatie over SAFE?

Download de gratis brochure voor meer informatie over de SAFE-app en onopvallende alarmknop.

safe alarmpagina blur incl. knoppen-min
Categorieën: Nieuws, Over de app

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Voel je veilig met personenalarmering van SAFE

Samen werken aan veiligheid. Dat doe je met de SAFE alarm app en noodknop. SAFE is er voor iedereen die tijdens het werk te maken kan krijgen met onveilige situaties.

Met SAFE sla je onopvallend hulp in een noodsituatie. Eén druk op de knop en hulp is onderweg. Al vanaf €0,28 per dag.

Hoe werkt het?