Het aantal arbeidsongevallen is de laatste jaren alarmerend hoog. In ruim een kwart van deze ongevallen speelt psychische overbelasting een grote rol. Om psychische overbelasting te voorkomen, is een gezonde en veilige werkplek van groot belang. Achterhaal of jouw werkplek veilig is met de SAFE Veiligheid Check.

In 2019 waren er 93.000 arbeidsongevallen waardoor werknemers ten minste vier dagen niet konden werken. Ruim 25% van de arbeidsongevallen wordt veroorzaakt door psychosociale arbeidsbelasting. Denk aan hoge werkdruk, discriminatie, agressie of seksuele intimidatie. Een hoge werkdruk in combinatie met ongewenst gedrag verdubbelt zelfs de kans op burn-out klachten. Daarnaast kost het werkgevers gemiddeld 1,7 miljard euro aan loondoorbetaling per jaar.

Verzuimkosten worden vaak te laag ingeschat. Gemiddeld kost een zieke werknemer €230,- per dag.

De sleutel tot minder arbeidsongevallen en dus minder ziekteverzuim, is een gezonde en veilige werkomgeving. Hierdoor kunnen medewerkers hun werk doen zonder lichamelijke of geestelijke problemen op te lopen.

Maar hoe creëer je zo een gezonde en veilige werkomgeving? De arbowet heeft hiervoor verschillende regels, maatregelen en adviezen opgesteld. Aan de hand van de arbowet kunnen arbeidsongevallen voorkomen worden. Deze staan omschreven in SAFE Veiligheid Check.

SAFE Veiligheid Check

De Veiligheid Check geeft een overzicht van de elf belangrijkste adviezen en maatregelen op gebied van arbeidsveiligheid. Vul de checklist in en ga na of jouw organisatie zich aan alle adviezen voldoet. Aan de hand van jouw ingevulde Veiligheid Check krijg je een advies om de arbeidsveiligheid te verhogen. Zo investeer je in personeel, en bespaar je op verzuimkosten. Download de checklist nu via onderstaand formulier.

safe veiligheid check mock up
Nu downloaden

Download de Veiligheid Check nu

De 11 belangrijkste adviezen op gebied van arbeidsveiligheid. Vul de checklist in en krijg direct advies
Nu downloaden
Categorieën: eBooks & Whitepapers

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Voel je veilig met personenalarmering van SAFE

Samen werken aan veiligheid. Dat doe je met de SAFE alarm app en noodknop. SAFE is er voor iedereen die tijdens het werk te maken kan krijgen met onveilige situaties.

Met SAFE sla je onopvallend hulp in een noodsituatie. Eén druk op de knop en hulp is onderweg. Al vanaf €0,28 per dag.

Hoe werkt het?