Expressieve en instrumentele agressie – het zijn twee voorbeelden van agressievormen die steeds vaker voorkomen. Zeker onder sociaal werkers die op huisbezoeken gaan. Maar hoe herken je ze? En wat kan je ertegen doen? Dat lees je in het eBook ‘Hoe ga je om met agressie en geweld op de werkvloer?’.

Voorbereidende tips voor omgaan met agressie

Agressie en geweld vormen een aanzienlijk risico voor ambulante medewerkers. Dit bleek ook uit eerder onderzoek en cijfers die we hebben samengevat in een infographic. Op huisbezoek zijn cliënten in hun eigen omgeving en gaan ze sneller grenzen over. Daarom is een goede voorbereiding voor een huisbezoek van belang.

In het eBook komen verschillende zaken aan bod waar je op kunt letten voor je naar een afspraak gaat. Zo is het goed om na te denken over waar jouw eigen grenzen liggen, maar ook om bijvoorbeeld bepaalde triggers van tevoren al weg te nemen. Verschillende tips over zowel je verbale als non-verbale communicatie komen daarbij van pas.

Verschillende agressievormen en hun aanpak

Tegelijkertijd is het goed om te realiseren dat, zelfs met een goede voorbereiding, agressie nog altijd kan plaatsvinden. Inzicht hebben in wat hiervan de oorzaak is, is essentieel. Zo kun je ontrafelen welke vorm van agressie van toepassing is. Bij elke vorm van agressie horen namelijk bepaalde handelingen die kunnen helpen.

Handelt een cliënt vooral uit frustratie? Dan is het goed om te vragen naar de oorzaak van die frustratie. Of is hij of zij vooral boos op de algehele situatie en niet zozeer op jou? Ga dieper in op die situatie. Dit en meer wordt uitgelegd in het eBook, als ook welke acties je na een eventueel incident kunt ondernemen.

SAFE is een alarm app voor ambulante medewerkers. Voorbereiden voor een huisbezoek is belangrijk, maar je kunt toch nog overvallen worden door een onveilige situatie. Met een onopvallende noodknop sla je ongemerkt alarm in noodsituaties. Zo staat veilig ambulant werk bij ons voorop.

eBook Omgaan met agressie

Krijg jij of jouw medewerkers tijdens het werk regelmatig te maken met agressie en/of geweld? Dit eBook geeft inzicht in de verschillende vormen van agressie en de beste tips voor het omgaan met agressie.

Download gratis het ebook ‘Omgaan met agressie’ door het formulier in te vullen.

Door het lezen van het eBook leer je:

  • Jouw eigen invloed op agressie te herkennen
  • Welke vormen van agressie je kunt onderscheiden
  • Hoe je op verschillende typen agressie het beste kunt reageren
  • Tips voor het omgaan met agressie
  • Hoe je een incident kunt opvolgen

Benieuwd naar de verdere info om zelf veiliger aan de slag te gaan?

Download het eBook over omgaan met agressie en geweld nu gratis!

Categorieën: eBooks & Whitepapers

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Voel je veilig met personenalarmering van SAFE

Samen werken aan veiligheid. Dat doe je met de SAFE alarm app en noodknop. SAFE is er voor iedereen die tijdens het werk te maken kan krijgen met onveilige situaties.

Met SAFE sla je onopvallend hulp in een noodsituatie. Eén druk op de knop en hulp is onderweg. Al vanaf €0,28 per dag.

Hoe werkt het?