BOA’s geven aan veel te maken krijgen met agressie en geweld. Daarom willen ze beter uitgerust worden, bijvoorbeeld met een wapenstok of pepperspray. De politiek is het hierover nog niet eens. Een goede oplossing zou zijn om BOA’s simpel en ongemerkt alarm te laten slaan.

Veiligheid van BOA’s in gevaar door agressie en geweld

Verschillende nieuwsmedia, inclusief NOS en NU.nl, hadden het er veelvuldig over: BOA’s willen zich beter kunnen beschermen. Zij krijgen namelijk veel te maken met ongewenst gedrag, zoals agressie en geweld.

Verschillende stakingen hiervoor zijn al geweest en er zullen er meer volgen wanneer hun verzoek tot betere uitrusting (wapenstok, pepperspray) niet wordt gehoord. In sommige gemeenten is de wapenstok zelfs al de norm bij BOA’s.

Verschillende politieke standpunten veiligheid

De politiek is hier echter nog niet van overtuigd. Minister Grapperhaus van Veiligheid en Justitie benadrukt dat hij een wapenstok te ver vindt gaan en kijkt naar andere oplossingen. Zo is hij voorstander van een verdere uitrol van bodycams. Tegelijkertijd kijkt hij naar de opties die een alarmsysteem biedt om veiligheid van BOA’s te verhogen.

Met SAFE sla je als BOA ongemerkt alarm

Een oplossing voor BOA’s die direct inzetbaar is zonder wettelijke veranderingen, is personenalarmering. Het probleem is echter dat opvallend alarm slaan via telefoon of een ander communicatiesysteem tot verdere escalatie kan leiden.

Met de SAFE alarmeringsapp sla je ongemerkt alarm, door een verborgen fysieke noodknop die gekoppeld is aan een app. Zo zijn collega’s of hulpdiensten snel ingeschakeld. En kun je als BOA met een veiliger gevoel aan de slag.

Meer weten over hoe de SAFE alarmknop en -app precies werken? Download onze brochure!

Categorieën: Nieuws, Onderzoek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Voel je veilig met personenalarmering van SAFE

Samen werken aan veiligheid. Dat doe je met de SAFE alarm app en noodknop. SAFE is er voor iedereen die tijdens het werk te maken kan krijgen met onveilige situaties.

Met SAFE sla je onopvallend hulp in een noodsituatie. Eén druk op de knop en hulp is onderweg. Al vanaf €0,28 per dag.

Hoe werkt het?