Veilig alleen werken kan voor een alleenwerker een uitdaging zijn. Omdat een alleenwerker er ‘alleen voor staat’, heeft hij niemand om op terug te vallen in geval van nood. Wanneer een werknemer alleen werkt, bijvoorbeeld buiten de deur, zijn er externe factoren waar de werkgever niet altijd invloed op heeft. Hoe kun je de risico’s van alleenwerkers verkleinen? En hoe kun je hun veiligheid verhogen? Je leest het in het eBook ‘Veilig alleen werken’.

Extra veiligheidsmaatregelen voor alleenwerkers

Voldoet jouw organisatie aan alle wet- en regelgeving? Als werkgever ben je verplicht om een veilige werkomgeving voor jouw werknemers te creëren. Zeker alleenwerkers hebben op dit vlak extra aandacht nodig. Wanneer je niet aan deze regels voldoet, is de kans groot dat er te weinig maatregelen zijn getroffen om de veiligheid van de werknemers te verhogen. Mogelijke gevolgen hiervan zijn hoger ziekteverzuim, vervangend personeel en verminderde productiviteit. Om deze reden is het goed om in kaart te brengen wat de risico’s voor de werkgever zijn, en welke wetten en regels daarbij belangrijk zijn. Dit eBook ‘Veilig alleen werken’ helpt daarbij.

Acht tips om risico’s te verkleinen en veiligheid te verhogen

Omdat een alleenwerker is afgezonderd van collega’s, kan hij geen directe hulp krijgen in geval van nood. Hoewel je als werkgever niks kunt doen aan het feit dat een werknemer alleen werkt, kun je wel verschillende maatregelen treffen om de risico’s op een noodsituatie te verkleinen. Het eBook ‘Veilig alleen werken’ gaat in op acht tips om de risico’s’ te verkleinen en de veiligheid te verhogen.

eBook ‘Veilig alleen werken’

Dit eBook leert je onder andere wat de verschillende soorten risico’s van alleenwerkers zijn, wat de risico’s zijn voor de werkgever en acht tips om deze risico’s te verlagen en de veiligheid van werknemers te verhogen! Je kunt het eBook gratis downloaden door het formulier in te vullen.

SAFE ebook alleen aan het werk

eBook downloaden

Vul onderstaand formulier in en wij sturen het eBook direct naar je op.

Categorieën: eBooks & Whitepapers

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Voel je veilig met personenalarmering van SAFE

Samen werken aan veiligheid. Dat doe je met de SAFE alarm app en noodknop. SAFE is er voor iedereen die tijdens het werk te maken kan krijgen met onveilige situaties.

Met SAFE sla je onopvallend hulp in een noodsituatie. Eén druk op de knop en hulp is onderweg. Al vanaf €0,28 per dag.

Hoe werkt het?