De SAFE-app is uitgerold binnen Antes Zorg, onderdeel van de Parnassia Groep, de grootste aanbieder van geestelijke gezondheidszorg in Nederland. Ze zetten zich dagelijks in om mensen hulp te bieden bij het aanpakken van hun psychische problemen. Met ruim 13.500 professionals, begeleiden zij jaarlijks ruim 180.000 patiënten.

Parnassia Groep

Veiligheid hoog in het vaandel bij Parnassia Groep

Bij Parnassia Groep staat veiligheid van medewerkers hoog in het vaandel. Om de veiligheid van medewerkers te kunnen garanderen, kozen zij voor SAFE Apps. “Voorheen konden ambulant medewerkers in noodsituaties enkel terugvallen op hun mobiele telefoon. Omdat zij vaak niet in de gelegenheid zijn om te bellen, was dat niet afdoende. Dankzij de SAFE-app en alarmknop kunnen ambulant medewerkers onopvallend alarmeren.” aldus Mark Schmidt, Manager Bedrijfsvoering Antes Zorg.

Antes Zorg

“De combinatie van nieuwe techniek, korte lijnen en snelle ontwikkeling was voor ons doorslaggevend.”

Mark Schmidt, manager bedrijfsvoering, Antes Zorg
Antes Zorg

“Vooral dat er oog is op de werknemersveiligheid, wordt als zeer positief ervaren door medewerkers.”

Mark Schmidt, manager bedrijfsvoering, Antes Zorg

Veiligheidsmaatregelen en -protocollen binnen Parnassia Groep

“Wanneer een van onze ambulant medewerkers op huisbezoek gaat, proberen wij van te voren in te schatten welke kant het gesprek op kan gaan. Aan de hand daarvan wordt afgestemd of een huisbezoek mogelijk is. Is er sprake van agressie, dan worden er verschillende scenario’s in kaart gebracht.”

Belangrijke veiligheidsmaatregelen van Parnassia Groep zijn trainingen. Zo worden ambulant medewerkers getraind in omgaan met escalerende situaties. “De invoering van de SAFE-app gecombineerd met onze trainingen, heeft ervoor gezorgd dat onze medewerkers zich een stuk veiliger voelen.”

Waarom SAFE?

“Het fijne aan de SAFE-app is dat het past in de huidige tijdsgeest. Iedereen draagt tegenwoordig een mobiele telefoon met zich mee. Daarnaast is het ook fijn dat wij veel controle hebben. Dankzij het managementportaal kunnen wij het systeem zelf beheren. We kunnen bijvoorbeeld zelf gegevens inzien en nieuwe medewerkers toevoegen. Ook de rechtstreekse communicatie met de ontwikkelaars geeft ons veel regie. Dankzij de korte lijnen kunnen zij snel inspelen op ontwikkelingen. Bijvoorbeeld het toevoegen van een functietitel en profielfoto. Door deze ontwikkeling wordt de app nog vaker gebruikt. De combinatie van nieuwe techniek, korte lijnen en snelle ontwikkeling was voor ons doorslaggevend.”

Welk resultaat levert het op?

“Het voornaamste resultaat is dat de SAFE-app het gevoel van veiligheid onder onze medewerkers heeft vergroot. Parnassia Groep heeft de medewerker kunnen faciliteren met een accessoire waarmee ze alarm kunnen slaan. Dat dat er nu is, is voor ons al een groot resultaat.”

Meer weten over SAFE Apps?

Wil jij net als Parnassia Groep de werknemersveiligheid verhogen? Dankzij de SAFE-app en bijbehorende onopvallende alarmknop kun je snel en discreet alarm slaan. Meer weten over de SAFE App? Download onze gratis brochure door het formulier in te vullen!

Download de gratis brochure

Vul onderstaand formulier in en wij sturen de brochure direct naar je op.

Categorieën: Klantcases

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Voel je veilig met personenalarmering van SAFE

Samen werken aan veiligheid. Dat doe je met de SAFE alarm app en noodknop. SAFE is er voor iedereen die tijdens het werk te maken kan krijgen met onveilige situaties.

Met SAFE sla je onopvallend hulp in een noodsituatie. Eén druk op de knop en hulp is onderweg. Al vanaf €0,28 per dag.

Hoe werkt het?