Om de veiligheid van werknemers te waarborgen koos  Zorgboerderij Talentenhoeve voor de SAFE-app en bijbehorende alarmknop. We vroegen er alles over aan eigenaresse Mariska Zoon.

Probleem

Op de Zorboerderij van Talentenhoeve kunnen nog wel eens heftige situaties ontstaan. Zo ontstond de behoefte om te kunnen alarmeren.

Oplossing

In samenwerking met SAFE Apps werden alle medewerkers van Talentenhoeve voorzien van een persoonlijke alarmknop.

Resultaat

Dankzij SAFE kunnen noodsituaties worden voorkomen én gaan medewerkers met een veiliger gevoel aan het werk

Over Talentenhoeve

De zorgboerderij van Talentenhoeve biedt een veilige plaats voor thuiszitters. Dat varieert van kinderen tot volwassenen. Bijvoorbeeld personen met afstand tot de arbeidsmarkt, of kinderen die om wat voor reden dan ook niet naar school kunnen. Talentenhoeve biedt een fijne en veilige omgeving waarbij aandacht is voor elk talent. Zo bloeien talenten op om vervolgens verder te groeien.

Samenwerking met SAFE Apps

Op de zorgboerderij van Talentenhoeve worden personen opgevangen die extra zorg nodig hebben. Dan kunnen nog wel eens heftige situaties ontstaan. “Zo is er een situatie geweest waarbij ik zelf langs de weg stond met een kind dat nogal door het lint ging. Ik had op dat moment hulp nodig, maar kon het niet krijgen. Gelukkig had ik twee telefoons bij me. Zo kon ik toch hulp inschakelen. Dat was voor mij de aanleiding om op zoek te gaan naar een manier waarmee we elkaar snel kunnen inlichten en om hulp kunnen vragen. Zo ben ik uitgekomen SAFE Apps. En dat leek me wel wat.” aldus Mariska Zoon, eigenaresse van Talentenhoeve.

“We zochten naar een manier om elkaar snel te kunnen informeren in geval van nood. Dat hebben we in de SAFE-app gevonden.”

Veiligheidsmaatregelen en -protocollen

“Alle medewerkers hebben een training de-escalerend werken gevolgd. Daarnaast maken we voor iedere cliënt van te voren een risico inventarisatie. Als er andere aanvullende risico’s zijn dan bespreken we die met elkaar. Toch zochten we naar een manier om elkaar snel te kunnen informeren in geval van nood. En die hebben we in de SAFE-app gevonden. Het is al wel eens voorgekomen dat er een valse melding was. Toen ben ik voor niets naar boven gerend. Maar dat vind ik niet erg. Ik heb liever dat ze het kunnen melden wanneer er iets is. En dat werkt prima.”

Waarom SAFE?

“SAFE past mooi in het beeld dat ik wilde afdekken. De alarmknoppen worden elke dag gebruikt. De eerste keer dat iemand alarm sloeg was het wel even schrikken. Je moet wel weten hoe je er mee om gaat en hoe we het gaan opvolgen. Zo is er ook een situatie geweest waarbij iemand wegliep. Op het moment dat diegene weg liep kon er op de knop worden gedrukt en kon er meteen actie worden ondernomen. Dat was heel erg fijn.”

“SAFE past mooi in het beeld dat ik wilde afdekken.”

Resultaat SAFE

“De SAFE oplossing bevalt goed onder alle medewerkers. Er zijn nog geen situaties geweest waarbij SAFE levensreddend was, maar de keren dat er om hulp werd geroepen deed het wat het moest doen. Daardoor is het gevoel van veiligheid veranderd.”

Categorieën: Klantcases

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Voel je veilig met personenalarmering van SAFE

Samen werken aan veiligheid. Dat doe je met de SAFE alarm app en noodknop. SAFE is er voor iedereen die tijdens het werk te maken kan krijgen met onveilige situaties.

Met SAFE sla je onopvallend hulp in een noodsituatie. Eén druk op de knop en hulp is onderweg. Al vanaf €0,28 per dag.

Hoe werkt het?