Tijdens een huisbezoek is het risico op agressie en geweld helaas erg groot. In eigen huis voelen cliënten zich namelijk meer op hun gemak en vertonen ze sneller grensoverschrijdend gedrag. Met de SAFE alarm app sla je ongemerkt alarm.

Risico’s bij huisbezoeken

Huisbezoeken vinden plaats in verschillende sectoren, waaronder sociale wijkteams van de gemeente, GGZ, thuiszorg en woningcorporaties. Uit onderzoek van RTL Nieuws en CBS bleek al dat zowel verbale als fysieke agressie in die sectoren regelmatig voorkomen. Pesten, (seksuele) intimidatie of geweld – het zijn allemaal risico’s die je als ambulant medewerker loopt.

App Veilig Huisbezoek – Maatregelen voor thuisafspraken

Met die risico’s in het achterhoofd, is een goede voorbereiding bij huisbezoeken belangrijk. Iedere afspraak is anders. In veel gevallen kun je echter van tevoren al inschatten of en hoeveel risico je loopt. Dit kan bijvoorbeeld met informatie die je hebt van de cliënt, omgeving of soort bezoek.

De toenemende agressie en geweld zijn funest voor de veiligheid van ambulante medewerkers. Daarom hebben we samen met sociaal werkers de SAFE alarm app ontwikkeld. Met SAFE sla je ongemerkt alarm in noodsituaties door een verborgen noodknop. Zo zijn collega’s of hulpdiensten snel onderweg. Lees hoe je met de SAFE-app veilig op huisbezoek gaat.

Downloaden

eBook '8 tips om veilig ambulant te werken'

Veilig ambulant werken met acht tips

Eerder schreven wij een eBook met acht tips om verdere voorbereidingen te treffen. Die verschillen per risico dat je verwacht te lopen. Zo kun je een cliënt van tevoren bellen of een collega meenemen naar de afspraak. Maar wat kun je tijdens een afspraak doen?

Downloaden
Categorieën: Nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Voel je veilig met personenalarmering van SAFE

Samen werken aan veiligheid. Dat doe je met de SAFE alarm app en noodknop. SAFE is er voor iedereen die tijdens het werk te maken kan krijgen met onveilige situaties.

Met SAFE sla je onopvallend hulp in een noodsituatie. Eén druk op de knop en hulp is onderweg. Al vanaf €0,28 per dag.

Hoe werkt het?