Bij werken op huisbezoek is de kans op agressie of intimidatie meer dan reëel. Cliënten bevinden zich namelijk in hun eigen omgeving en gaan eerder grenzen over. Hoe bereid je je hierop voor? Dat lees je in het nieuwe ebook ‘8 tips om veilig ambulant te werken!’.

Veiligheidsrisico’s bij ambulant werk

Ambulante medewerkers in verschillende sectoren lopen de nodige risico’s. Werknemers in sociale wijkteams, thuiszorg, GGZ en woningcorporaties krijgen allemaal regelmatig te maken met onveilige situaties.

Die onveilige situaties bestaan onder andere uit pesten, agressie, (seksuele) intimidatie en verbale of zelfs fysieke agressie. De vraag die hieruit voortvloeit is: hoe ga je het beste met de veiligheidsrisico’s om?

Veilig ambulant werken? Voorbereiding huisbezoek essentieel

Een goede voorbereiding is bij een huisbezoek van groot belang. Wat doe je als je risico verwacht? Iedere situatie is anders, maar je kunt van tevoren vaak al inschatten of je risico loopt. Dit doe je bijvoorbeeld met informatie die je hebt over een gezin, omgeving of soort bezoek.

De acht tips in het ebook spelen in op die info die je op voorhand hebt. Ze passen bovendien bij de verschillende risiconiveaus die er zijn – van laag naar hoog risico. Denk bijvoorbeeld aan van tevoren bellen met de cliënt of het bedenken van een vluchtroute.

Benieuwd naar de tips? Download het ebook nu gratis!

SAFE is een alarmeringsapp voor ambulante medewerkers. Voorbereiden voor een huisbezoek is belangrijk, maar je kunt toch nog overvallen worden door een onveilige situatie. Met een onopvallende noodknop sla je ongemerkt alarm in noodsituaties. Zo staat veilig ambulant werk bij ons voorop.

8 tips

Download het eBook nu gratis

Vul onderstaand formulier in en we sturen het eBook direct naar je op.

Categorieën: How to, Nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Voel je veilig met personenalarmering van SAFE

Samen werken aan veiligheid. Dat doe je met de SAFE alarm app en noodknop. SAFE is er voor iedereen die tijdens het werk te maken kan krijgen met onveilige situaties.

Met SAFE sla je onopvallend hulp in een noodsituatie. Eén druk op de knop en hulp is onderweg. Al vanaf €0,28 per dag.

Hoe werkt het?