In veel branches is een multidisciplinaire samenwerking cruciaal om de klant of cliënt de beste dienstverlening te kunnen bieden. Een goed voorbeeld is de zorg. Tijdens een zorgproces komt een cliënt met meerdere specialisten in aanraking, bijvoorbeeld de ergotherapeut, psycholoog en geestelijk verzorger. In een multidisciplinair team worden al deze specialisten bij elkaar gezet. Samen kunnen zij opdrachten waarbij kennis en expertise uit verschillende vakgebieden vereist is succesvol voltooien. Zo kunnen doelen worden behaald waar een zorgverlener in zijn eentje niet toe in staat is.
Succesvol multidisciplinair samenwerken met SAFE
De SAFE-app kan bijdragen aan een succesvolle multidisciplinaire samenwerking. Maar wat doet de SAFE-app dan precies? De mobiele SAFE-app en bijbehorende alarmknop zijn ontwikkeld voor professionals die tijdens hun werkzaamheden in een noodsituatie terecht kunnen komen. In de zorg kan dat bijvoorbeeld zijn omdat een ambulant medewerker tijdens een huisbezoek alleen werkt en in aanraking kan komen met agressief gedrag. Wanneer een ambulant medewerker de SAFE alarmknop bij zich draagt, kan met een druk op de knop een alarmbericht worden verstuurd naar alle specialisten uit het team.
De SAFE-app brengt specialisten uit de verschillende disciplines nog dichter bij elkaar. Dat doen we door de samenwerking te versoepelen en het uitwisselen van kennis te vergemakkelijken:
De specialisten uit het team zijn op de hoogte van wat er speelt
In een multidisciplinair team heeft niet iedereen direct contact met de cliënt. Vaak levert een deel directe zorg, bijvoorbeeld door op huisbezoek te gaan. De rest sluit eens in de zoveel tijd aan of evalueert alleen wanneer nodig. Dankzij de SAFE-app worden alle specialisten nauw betrokken bij de situatie met een cliënt. Wanneer een collega uit het team in aanraking komt met agressie en op de SAFE alarmknop drukt, ontvangen alle collega’s uit het team een melding in de SAFE-app. Ook worden de collega’s betrokken bij de opvolging van het alarm en de nazorg. Doordat collega’s op de hoogte zijn van wat er speelt, kunnen zij de situatie van de cliënt nog beter beoordelen en de zorg waar nodig hierop aanpassen.
Snel met elkaar in contact
De teampagina is een belangrijk functionaliteit van de SAFE-app. Het is een aparte tab in het hoofdmenu van de app. Klik erop, en je krijgt direct een overzicht van welke collega’s aanwezig zijn. Ook kan je die persoon direct bellen vanuit de app. Door deze toegankelijke vorm van communicatie wordt de onderlinge samenwerking verbeterd. Met positieve gevolgen voor de zorg van de cliënt.
Direct in contact met de juiste specialist
In een multidisciplinaire team wordt ontzettend veel kennis en expertise bij elkaar gebracht. Een nadeel hiervan kan zijn dat niet iedereen van elkaars kennis op de hoogte is. Zeker in teams die niet met elkaar op dezelfde locatie werken, kan de SAFE-app worden ingezet om elkaar meerwaarde te bieden. Op de teampagina zie je een overzicht van welke collega’s aanwezig zijn en wat hun functietitel is. Zo kan je direct contact opnemen met de juiste specialist. Dat komt goed van pas wanneer zij niet op dezelfde locatie aan het werk zijn. Een goed voorbeeld hiervoor is een ambulant medewerker die tijdens een huisbezoek snel contact wil opnemen met de psycholoog. Door deze toegankelijke vorm van communicatie wordt de onderlinge samenwerking verbeterd. Met positieve gevolgen voor de zorg van de cliënt.
SAFE vertrekt de samenwerking van multidisciplinaire teams
De SAFE-app versterkt de samenwerking in multidisciplinaire teams. Ben je benieuwd naar de andere functionaliteiten van de SAFE-app? Download dan de brochure via onderstaand formulier voor een overzichtelijk functionaliteiten overzicht.
Gerelateerde artikelen
Voel je veilig met personenalarmering van SAFE
Samen werken aan veiligheid. Dat doe je met de SAFE alarm app en noodknop. SAFE is er voor iedereen die tijdens het werk te maken kan krijgen met onveilige situaties.
Met SAFE sla je onopvallend hulp in een noodsituatie. Eén druk op de knop en hulp is onderweg. Al vanaf €0,28 per dag.