Mensen hebben aandacht nodig. Dat geldt ook op de werkvloer. Iedere vorm van aandacht heeft invloed op de productiviteit van werknemers. Een kleine investering waarmee je laat zien dat je naar werknemers omkijkt, kan enorme impact hebben.

Kleine aanpassingen

Uit onderzoek blijkt dat wanneer er aandacht is voor werkomgeving en arbeidsomstandigheden, de productiviteit omhoog gaat. Zo werd in de jaren 30 ontdekt dat simpele aanpassingen als aandacht voor arbeidsveiligheid en verlengen van pauzes, positieve invloed heeft op de productiviteit van werknemers.

Gevoel van waardering

Het zijn niet de aanpassingen die impact hebben op de productiviteit van werknemers. Het is het gevoel dat de aanpassing de werknemer geeft. Dat wordt opgevat als een blijk van waardering. Werknemers krijgen het gevoel dat het hogere management ook daadwerkelijk naar hen omkijkt. Die aandacht stellen werknemers op prijs, wat resulteert in verhoogde productiviteit.

Verhoogde productiviteit door aandacht voor arbeidsveiligheid

Ook aandacht voor arbeidsveiligheid brengt zulke voordelen met zich mee. Een veelvoorkomende investering in veiligheid is het personenalarm. Het personenalarm is er voor werknemers die in onveilige situaties terecht kunnen komen en mogelijk alarm willen slaan.

Dankzij een personenalarm krijgen werknemers het gevoel dat zij er niet meer alleen voor staan. Hulp is namelijk snel ter plekke. Dat geeft een veilig gevoel én verhoogt de productiviteit.

Het SAFE Apps personenalarm

SAFE Apps is leverancier van professionele personenalarmering. Ons doel is dat iedereen altijd en overal alarm kan slaan. Dat kan dankzij de SAFE-app en persoonlijke alarmknop. Het gevoel van veiligheid dat het personenalarm met zich meebrengt heeft grote invloed heeft op de productiviteit van werknemers.

Dat kunnen SAFE Apps gebruikers beamen. Zo gaf Mark Schmidt van Antes Zorg, een GGZ instelling en onderdeel van Parnassia Groep, het volgende aan: ‘Vooral dat er oog is op de werknemersveiligheid, wordt als zeer positief ervaren door onze medewerkers’. Lees hier meer over de referentie.

Verhoogde arbeidsveiligheid en productiviteit van slechts €0,28

Een investering is een personenalarm hoeft niet duur te zijn. De SAFE-app en alarmknop kosten slechts €0,28 per medewerker per dag.

Een kleine investering met grote gevolgen voor arbeidsveiligheid en productiviteit!

Download de brochure
aandacht voor personeel verhoogt productiviteit blog safe apps
Categorieën: Nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Voel je veilig met personenalarmering van SAFE

Samen werken aan veiligheid. Dat doe je met de SAFE alarm app en noodknop. SAFE is er voor iedereen die tijdens het werk te maken kan krijgen met onveilige situaties.

Met SAFE sla je onopvallend hulp in een noodsituatie. Eén druk op de knop en hulp is onderweg. Al vanaf €0,28 per dag.

Hoe werkt het?