Een investering in arbeidsveiligheid hoeft niet duur te zijn. Voor slechts €0,28 per medewerker per dag zijn jouw medewerkers voorzien van een eigen alarmknop. Daarmee kunnen zij onopvallend alarmeren in geval van nood. Dat bevordert niet alleen de veiligheid op de werkvloer, maar heeft ook positieve gevolgen voor de werknemerstevredenheid, productiviteit en het ziekteverzuim.

Hoe belangrijk is arbeidsveiligheid?

Arbeidsveiligheid is een veelomvattend woord. Het slaat het niet alleen op het werken met goedgekeurde middelen en apparatuur, maar ook op duidelijke werkinstructies, personenalarmering, het juiste gebruik van middelen en ga zo maar door. Alles om een fysiek en emotioneel veilige werkplek te creëren. Om de gezondheid en veiligheid van werknemers van werknemers te bevorderen, staan deze regels vastgelegd in de Arbowet.

Arbeidsveiligheid heeft grote invloed op het personeel. Zo kan het het werkplezier, de productiviteit en de relatie met patiënten, cliënten of klanten bevorderen. Toch voldoen veel bedrijven nog niet aan alle wetten en regels uit de Arbowet.

Te weinig aandacht voor arbeidsveiligheid

Veel werkgevers herkennen de terughoudendheid in het investeren in arbeidsveiligheid. Vaak wordt gedacht dat investeren in veiligheid met hoge kosten gemoeid gaat, maar ook dat de baten van het implementeren van veiligheidsmaatregelen kleiner zijn dan de kosten. Het tegengestelde is waar. Arbeidsveiligheid is vaak nog goedkoper dan een simpel kopje koffie.

Werknemer beveiliging al vanaf €0,28 per dag

Voor minder dan de prijs van een simpel kopje koffie is uw medewerker de hele dag beveiligd. De SAFE alarm app en bijbehorende noodknop kosten namelijk €0,28 per werknemer per dag. En dat terwijl je met wat koffie al gauw op €1,56 per dag zit! En wat dacht je van stroom, water en licht? De totale kosten per werknemer liggen rond de €2,- per dag.

De investeringskosten van arbeidsveiligheid worden dus vaak overschat. Voor slechts een klein bedrag per maand wordt de veiligheid op de werkvloer verbeterd en stijgt de arbeidsveiligheid. Dit heeft tevens positieve gevolgen voor de werkdruk, werkstress en de psychische arbeidsbelasting.

Beperk de risico’s die jouw werknemers lopen en kies voor discrete persoonsalarmering van SAFE. Download de gratis brochure via onderstaande formulier.

Brochure downloaden

Vul onderstaand formulier in en je krijgt de brochure direct opgestuurd.

Categorieën: Nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Voel je veilig met personenalarmering van SAFE

Samen werken aan veiligheid. Dat doe je met de SAFE alarm app en noodknop. SAFE is er voor iedereen die tijdens het werk te maken kan krijgen met onveilige situaties.

Met SAFE sla je onopvallend hulp in een noodsituatie. Eén druk op de knop en hulp is onderweg. Al vanaf €0,28 per dag.

Hoe werkt het?