Werk jij bij een ambulant dienstverlener? Dan is het goed om te weten dat er een aantal handige apps bestaan die jou op weg kunnen helpen of jouw werkzaamheden kunnen ondersteunen. In deze blog zetten wij 8 apps voor je op een rij.
1. EHBO App
Wat doe je als een cliënt bewusteloos wordt? Waar vind je de dichtstbijzijnde AED? En hoe kan je het beste een brandwond behandelen?
In de EHBO-app vind je betrouwbare informatie over hoe je eerste hulp verleent. De app geeft uitleg wat je het beste kunt doen in meer dan 80 veelvoorkomende EHBO situaties. Je kunt de app downloaden in de Google Play store en Apple Store.
2. Zivver
Zivver verzekerd zijn gebruikers van veilig e-mailen, chatten en delen van grote bestanden. Indien nodig versleuteld Zivver privacy gevoelige informatie zodat alleen de verzender en ontvanger erbij kunnen. De app wordt gezien als een veilig alternatief voor communicatie in de zorg. Ontzettend handig voor communicatie tussen ambulante medewerkers dus! Download de app in de Google Play store en App store.
3. Veilig Huisbezoek
Tijdens een ontmoeting met een cliënt kun je in aanraking komen met agressie. Het is daarom goed om van te voren in te schatten hoe hoog de kansen daarop zijn. De app Veilig Huisbezoek helpt daarbij. Er wordt onder andere rekening gehouden met onvoorspelbare factoren die van invloed zijn op de veiligheid. Na het invullen van een aantal vragen krijg je een uitslag. Daaruit blijkt of je zonder zorgen op huisbezoek kan gaan. Indien dat niet zo is, word er geadviseerd om een aantal voorzorgsmaatregelen te treffen. Het fijne aan deze app is dat je de huisbezoek check kuntopslaan als document, zodat je deze eenvoudig met anderen of met jezelf kunt delen. Download de app in de Google Play store en App store.
4. Google Maps
Als ambulant medewerker werk je veel buiten de deur. Omdat je bij cliënten op bezoek moet, mag een goede navigatie app natuurlijk niet ontbreken. Maar wist je ook dat Google Maps ontzettend veel handige verborgen features bevat? We noemen er kort 3:
Eenvoudig jouw auto terugvinden
Vergeten waar je jouw auto hebt geparkeerd? Verleden tijd! Laat Google Maps jouw laatste parkeerplek onthouden. Vul in de Google Maps app jouw locatie in en start de navigatie. Klik vervolgens op de onderste balk waardoor het menu tevoorschijn komt. Klik onderin op ‘Instellingen’. Scrol omlaag naar ‘Parkeren’ en activeer ‘Parkeerplek opslaan’. En voila! Vanaf nu hoef je nooit meer tijd te verspillen aan het zoeken naar je auto! Ontzettend handig als je in geval van nood snel weg moet.
Verken de omgeving
Met behulp van de Google Maps app kun je voor een afspraak met een client eerst de omgeving verkennen. Handig als je er nog niet bekend bent! Zoek in de Google Maps app een locatie op en klik op het opgegeven resultaat. Onderin dit menu vind je foto’s van het gebouw van buitenaf, de omgeving en eventuele foto’s die door gebruikers van de Google Maps app zijn geplaatst.
Gebruik de app offline
Wist je dat je de Google Maps app ook offline kunt gebruiken? Hiervoor hoef je alleen maar de route van te voren te downloaden. Wanneer je de locatie hebt opgezocht klik je in het scherm op de naam van de locatie of het adres. Vervolgens klik je rechts bovenin op de drie bolletjes. Hier staat de optie ‘offline kaart downloaden’. Klik hierop en vervolgens op ‘downloaden’. Nu kun je ook zonder internet op jouw bestemming komen!
IDownloaden kan in de Google Play Store en App store.
5. Planapp
In de ambulante zorg is een rooster maken en afspraken plannen soms een lastige puzzel. Samen met mensen uit de praktijk ontwikkelde RITHM de Planapp; een slimme mobiele applicatie die automatisch zorgroutes inplant. Hierdoor is de werkverdeling duidelijk, zijn collega’s beter bereikbaar en zijn de diensten aantrekkelijker! Met de Planapp richt je je weer op het werk dat je leuk vindt. Bezoek de RITHM website voor meer informatie over de Planapp.
6. Hoge Nood App
Ook deze app hoort wat ons betreft in dit lijstje. Omdat je als ambulant medewerker geen vaste werkplek hebt, is het goed om wanneer nodig makkelijk op te zoeken waar het dichtstbijzijnde toilet is. Zo staat de hoge nood jouw werkzaamheden niet in de weg. Deze app geeft een overzicht van de dichtstbijzijnde toiletten, de afstanden tot die toiletten, de toegankelijkheid, de openingstijden en de beoordelingen van het toilet door eerdere bezoekers. Een must-have app dus! Je kunt de app downloaden in de Google Play store en App store.
7. Headspace
Na een drukke werkdag is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan jouw eigen geestelijke gezondheid. Breng balans aan in jouw dagelijks leven met een van de honderden meditatie sessies in de Headspace app. Zo zijn er sessies voor het verlagen van (werk)stress en sessies voor het verbeteren van de nachtrust. Jouw drukke schema is geen reden om niet aan meditatie te doen! Er zijn namelijk ook extra korte 3-minuten sessies voor gebruikers met een drukke levensstijl. Download de app in de Google Play Store en App store.
8. SAFE Alarmeringsapp
Wat als je tijdens een huisbezoek in een noodsituatie terecht komt? De SAFE Alarmapp speelt in op het gevoel van veiligheid tijdens een huisbezoek. De app is speciaal ontwikkeld voor ambulant medewerkers op basis van ervaringen van sociale wijkteammedewerkers. De app brengt veel voordelen met zich mee, onder andere:
Snel en onopvallend alarm slaan in geval van nood
De app is gekoppeld aan een losse noodknop die je bij je kunt dragen. Met één druk op de knop wordt een alarm verstuurd naar collega’s of een alarmcentrale. Handig als je niet bij je mobiele telefoon kan.
Zien wie aan het werk is, ookal ben je niet op kantoor
De app geeft een overzicht van de collega’s die op dit moment aan het werk zijn. Ook kun je zien of zij in een afspraak zitten of niet. Zo weet je wie er te hulp kan schieten indien je alarm slaat.
Bellen met collega’s
Met de SAFE app hoef je nooit meer telefoonnummers van collega’s op te slaan. Je kunt namelijk vanuit de app snel en eenvoudig collega’s bellen.
Gerelateerde artikelen
Voel je veilig met personenalarmering van SAFE
Samen werken aan veiligheid. Dat doe je met de SAFE alarm app en noodknop. SAFE is er voor iedereen die tijdens het werk te maken kan krijgen met onveilige situaties.
Met SAFE sla je onopvallend hulp in een noodsituatie. Eén druk op de knop en hulp is onderweg. Al vanaf €0,28 per dag.