eHealth: Digitalisering in de zorg

De zorg is de afgelopen jaren steeds meer gedigitaliseerd. Vooral de corona crisis heeft enorme invloed gehad op het gebruik van technologieën in de zorg, ook wel eHealth genoemd. Veel zorgverleners zijn bewust geworden van de mogelijkheden die eHealth kan bieden.

Wat is eHealth in de zorg?

Het overkoepelende doel van eHealth is dat met behulp van nieuwe technologische ontwikkelingen de kwaliteit van de zorg wordt ondersteund of verbeterd. Dat kan op verschillende manieren. Zo zijn er technologieën waarmee patiënten meer regie krijgen. Denk aan het Elektronisch Patiëntendossier waarmee patiënten vanuit huis hun gegevens kunnen inzien en uitwisselen. Dat bevordert de transparantie en het contact tussen de patiënt en zorgverlener. Maar ook voor de zorgprofessional zijn er vele voordelen. Zo kunnen zorgprofessionals dankzij het online contact sneller diagnoses stellen en meer patiënten op een dag behandelen. Zo krijgt de cliënt de juiste zorg. Samenvattend kunnen de toepassingen van eHealth helpen bij het zelfmanagement van zowel patiënt als zorgverlener. Het geeft beide partijen namelijk meer regie in het zorgproces.

SAFE Apps en eHealth

Bij SAFE Apps ligt de focus op de ontwikkeling van slimme technologieën die zorgprofessionals meer vrijheid en regie in hun werkzaamheden geven. Zo ook de SAFE-app en alarmknop. Met de alarmknop kunnen ambulant medewerkers ongemerkt collega’s of hulpdiensten alarmeren in geval van nood. Dat zorgt ervoor dat medewerkers stil staan bij hun eigen veiligheid en die van hun collega’s.

De SAFE-app en haar talloze functionaliteiten sluiten naadloos aan op de principes van eHealth. We noemen er vier:

agenda-iphone-alarmknoppen-min

safe alarmknop ehealth  Veiliger werken dankzij een persoonlijke alarmknop

Het dragen van een alarmknop brengt een gevoel van veiligheid met zich mee. Omdat de verantwoordelijkheid van alarmopvolging bij de collega’s ligt, wordt het teamgevoel versterkt. Zo worden teams in staat gesteld om onveilige situaties zelf op te lossen.

in app legitimatie ehealth   Legitimeren met je telefoon

Snel en eenvoudig legitimeren tijdens een huisbezoek. Het kan met de in-app legitimatie functionaliteit van SAFE. Laat die waardevolle persoonsdocumenten maar thuis. Dat bevordert de veiligheid!

ehealth audio rapport administratie  Audiorapportage

Zorgverleners zijn vaak onnodig veel tijd kwijt aan administratie. Gemiddeld wordt 27% tot 42% van hun dag hieraan besteed. Met de audiorapportage functie wordt administratietijd geminimaliseerd. De SAFE-app zet namelijk elk ingesproken bericht om naar tekst. Dat bespaart tijd en geeft zorgverleners meer ruimte.

teampagina ehealth safe apps  Communiceer met het hele team vanuit één app

Hoe weet je of een collega wel bereikbaar is op het moment dat je ze belt? Open simpelweg de teampagina in de SAFE-app en zie een overzicht van aanwezige collega’s, specialisten en BHV’ers. Deze kun je direct vanuit de app bellen.

Een volledig overzicht van de functionaliteiten?

Onze brochure geeft een volledig overzicht van de functionaliteiten van de SAFE-app. Lees welke stappen jij kunt maken in eHealth met behulp van een oplossing zoals de SAFE-app. Download dan de gratis brochure.

Downloaden
safe apps brochure personenalarmering

Almende Groep en eHealth

SAFE Apps is onderdeel van Almende Groep, een groep waarin innovatieve ideeën worden omgezet in concrete ICT oplossingen. De volgende bedrijven binnen de Almende Groep ontwikkelen technologieën die eHealth mogelijk maken.