Ambulante zorg en veiligheidsuitdagingen

Goede zorg is van essentieel belang voor de kwaliteit van leven. Om goede zorg te kunnen bieden, is het van belang dat de zorgprofessional dit op een veilige manier kan doen.

Het komt vaak voor dat ambulante zorg bij de cliënt thuis wordt aangeboden. Als zorgprofessional weet je dat je te maken kunt krijgen met agressie. Toch kunnen situaties je overvallen.

Wanneer dit gebeurt, is het logisch dat je graag hulp inschakelt. Uit de praktijk blijkt echter dat zichtbaar alarm slaan met een mobiele telefoon averechts werkt. Het wekt argwaan of maakt mensen agressiever. Extra agressie wil je in zo’n situatie juist vermijden.

ambulante zorg personenalarmering veiligheid verhogen
SAFE alarmknop alarm app mobiele noodknop personenalarmering

Onopvallend alarm slaan

Met de SAFE alarmeringsapp laat je collega’s met één druk op de knop weten dat je hulp nodig hebt en wat voor hulp je nodig hebt.

Door de SAFE knop kort ingedrukt te houden, vraag je om hulp van collega’. Houd je ‘m langer in? Dan vraag je collega’s om 112 voor je te bellen. Lees hier meer over hoe de alarm app werkt.

Hoe werkt het?

Praktische oplossing voor agressie in de ambulante zorg

Een van de gebruikers van de SAFE-app is een van de grootste GGZ organisaties in Nederland. Zij bieden zorg en behandeling aan mensen met psychische problemen.

Daarbij zijn ze van mening dat mensen het beste herstellen als zij hun kracht binnen hun eigen omgeving en netwerk hervinden. Daarom wordt zorg zo dichtbij mogelijk aangeboden.

Helaas krijgen zorgmedewerkers weleens te maken met agressie of geweld. Vaak gebeurt dit in een omgeving waarbij niet direct collega’s of beveiliging beschikbaar is. Daarom zochten zij naar een oplossing waarmee medewerkers op gemakkelijke wijze alarm kunnen slaan.

De SAFE alarmeringsapp biedt deze oplossing en is gebouwd op basis van ervaringen uit de praktijk. De app is gemakkelijk in gebruik en maakt het mogelijk onopvallend alarm te slaan. Nu de medewerkers de SAFE-app gebruiken voelen zij zich veiliger en staan zij er niet meer alleen voor.

Volledige referentie lezen

Benieuwd hoe SAFE de veiligheid kan verhogen bij de GGZ?

Download de brochure. Vul onderstaande formulier in.