Veiligheidsuitdagingen voor de gemeente
Doordat hulp vaak bij de cliënt thuis wordt aangeboden, loopt de zorgverlener meer risico. Het gaat om een omgeving waar geen beveiliging aanwezig is en hulp niet direct beschikbaar.
Wanneer een situatie escaleert of dit dreigt te gebeuren, is het logisch dat medewerkers graag hulp inschakelen. Zichtbaar alarm slaan met een mobiele telefoon kan echter averechts werken en leiden tot meer agressie.
“De combinatie van nieuwe techniek, korte lijnen en snelle ontwikkeling was voor ons doorslaggevend.”
“Vooral dat er oog is op de werknemersveiligheid, wordt als zeer positief ervaren door medewerkers.”
Benieuwd hoe SAFE de veiligheid van wijkteams kan verhogen?
Download de brochure. Vul onderstaande formulier in.
Praktische oplossing voor agressie
De SAFE alarm app is speciaal ontwikkeld voor sociale wijkteams van gemeenten op basis van ervaringen van sociale wijkteam medewerkers.
Gemeente Rotterdam gebruikt de SAFE-app om de veiligheid van hun wijkteams te kunnen waarborgen. Elke wijk in Rotterdam heeft een eigen wijkteam, wat er in totaal ruim veertig zijn.
Het grootste gedeelte van de hulpverlening vindt plaats bij de cliënt thuis. De medewerkers van de sociale wijkteams van gemeente Rotterdam kregen hierbij te vaak te maken met agressie of geweld.
Daarom heeft de gemeente Rotterdam de SAFE alarm app in gebruik genomen. De medewerkers van sociale wijkteams kunnen nu in een noodsituatie altijd alarm slaan. Medewerkers staan er niet meer alleen voor en voelen zich veiliger.
De SAFE alarm app wordt continu doorontwikkeld op basis van inzichten en ervaringen van sociale team medewerkers zoals die van gemeente Rotterdam.
De SAFE-app in actie zien?
Boek een vrijblijvende demo. Vul onderstaande formulier in.