Van alle sectoren krijgt de zorg het meest te maken met ongewenst gedrag. Ook Reakt, GGZ-instelling met specialisatie in psychiatrie en verslaving, krijgt hiermee te maken. Het verhogen van de veiligheid van medewerkers stond al langere tijd op de kaart. Toen in 2021 een medewerker van moederbedrijf Parnassia slachtoffer werd van een heftig incident, werd de behoefte aan veiligheid nog meer aangewakkerd. Die behoefte aan veiligheid werd onder andere vervuld door de implementatie van de SAFE alarm app en noodknop.

Probleem

Binnen Reakt en moederbedrijf Parnassia is nog geen centraal beleid om onveiligheid aan te pakken. Hierdoor kon de veiligheid van sommige medewerkers niet worden gewaarborgd.

Oplossing

In samenwerking met SAFE Apps werden alle medewerkers van de REAKT vakteams op locatie Haaglanden en locatie Noord Holland voorzien van een persoonlijke noodknop.

Resultaat

SAFE draagt bij aan het gevoel van veiligheid tijdens het werk. Medewerkers vinden het prettig dat direct collega’s kunnen worden ingeschakeld in geval van nood.

Behoefte aan veiligheid

Het incident in 2021, waarbij een cliënt van Parnassia een beveiligingsmedewerker beschoot waarna de medewerker overleed, had een enorme impact op de organisatie. Er was op korte termijn behoefte aan een oplossing om veiligheid te waarborgen. Wij vroegen er alles over de implementatie van SAFE aan Dax, servicemanager bij Parnassia ICT. Hij heeft de SAFE oplossing aangedragen bij het management. “Ik heb twee oplossingen vergeleken. Uiteindelijk is SAFE geïmplementeerd omdat het kon worden gekoppeld aan een mobiele telefoon. Daarnaast kan het per team zelf worden beheerd. In vergelijking tot de concurrent was het prijstechnisch ook een stuk interessanter.”

Het veiligheidsgevoel is zeer positief veranderd na het implementeren van de SAFE oplossing. 79% van de gebruikers geeft aan dat SAFE bijdraagt aan het gevoel van veiligheid tijdens het werk.

reakt logo

Nog geen centraal beleid voor veiligheid

“Er is nog geen centraal beleid vanuit Parnassia, het moederbedrijf van REAKT. Je zou denken dat er qua beveiliging één centrale oplossing zou moeten zijn. Maar dat is er nog niet. Onder Parnassia vallen 16.000 medewerkers, voornamelijk vanuit fusies en overnames. Daardoor is het versplinterd. Sommige afdelingen hebben hun eigen beleid rondom veiligheid, anderen nog niet. Iedere afdeling heeft behoefte aan een eigen oplossing. Zo werken de klinieken met piepers en onze ambulante afdelingen met een mobiele knop. Het staat nu op de kaart om het centraal aan te pakken.”

Wie gebruikt SAFE?

“Op dit moment maken alle REAKT vakteams gebruik van de SAFE oplossing. Wij werken landelijk, dus het gaat om verschillende teams binnen REAKT Haaglanden, maar ook REAKT Noord Holland.”

“Uiteindelijk is SAFE geïmplementeerd omdat het kon worden gekoppeld aan een mobiele telefoon. Daarnaast kan het per team zelf worden beheerd. Ten op zichte van de concurrent was het prijstechnisch ook een stuk interessanter.”

reakt logoDax Verheij, Servicemanager

Hoe bevalt SAFE onder gebruikers?

Het veiligheidsgevoel is zeer positief veranderd na het implementeren van de SAFE oplossing. 79% van de gebruikers geeft aan dat SAFE bijdraagt aan het gevoel van veiligheid tijdens het werk. Na een korte survey kregen we de volgende uitspraken van gebruikers terug:

  • “Ik vind het prettig dat ik direct hulp kan vragen in een noodsituatie.”
  • “Het geeft een gevoel van veiligheid omdat ik weet dat collega’s kunnen reageren op een hulpkreet.”
  • “Fijn om een methode te hebben in geval van nood, zeker met de functie van invoeren van werkpatroon.”

SAFE alarm app en noodknop

Met de SAFE alarm app en noodknop kan men altijd en overal alarm slaan in geval van nood. Ongeacht situatie of locatie. Hulp is altijd dichtbij.

De kleine alarmknop kan men eenvoudig bij zich dragen, bijvoorbeeld aan de binnenkant van kleding. Met één druk op de knop is hulp onderweg.

Verder lezen
safe app en alarmknop
Categorieën: Klantcases

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Voel je veilig met personenalarmering van SAFE

Samen werken aan veiligheid. Dat doe je met de SAFE alarm app en noodknop. SAFE is er voor iedereen die tijdens het werk te maken kan krijgen met onveilige situaties.

Met SAFE sla je onopvallend hulp in een noodsituatie. Eén druk op de knop en hulp is onderweg. Al vanaf €0,28 per dag.

Hoe werkt het?